ΤΕΜΠΗ: Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και σεβασμού, υλοποιώντας την επιθυμία της καρδιάς του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο Παναγιώτατος δακρυσμένος καθόλη τη διάρκεια του Τρισαγίου, ανέπεμψε την κανονική δέηση, στη συνέχεια δε αφιέρωσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων.

Το Τρισάγιο τελέστηκε με την παρουσία του οικείου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, του Διοικητή 1ης Στρατιάς, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, του Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας, του Δημάρχου Λάρισας, του Δημάρχου Τεμπών, των διοικητών του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείων Λάρισας, Εκπροσώπων φορέων και αρχών.

Επίσης παρέστησαν συγγενείς των θυμάτων προς τους οποίους στο τέλος ο Παναγιώτατος απηύθυνε λόγους παραμυθίας, καθώς έσπευσαν να πάρουν την ευχή του. Εξάλλου, παρέστησαν διασώστες, αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί και νοσηλευτές που διηκόνησαν με αυταπάρνηση και φιλότιμο τις κρίσιμες ώρες του δυστυχήματος.

Ο Παναγιώτατος τους συνεχάρη, τους ευλόγησε και τους ευχαρίστησε εξ ονόματος όλης της Ρωμιοσύνης για τα όσα θυσιαστικά προσέφεραν.

Κατόπιν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η συνοδεία του συνέχισαν το ταξίδι τους για την πόλη του Βόλου όπου το απόγευμα θα γίνουν επισήμως δεκτοί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.