Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι ότι στις 25 Μαρτίου 2020, ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού, και ενώ υπήρχε lockdown και περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των εκκλησιών (χωρίς πιστούς και με κλειστές θύρες), εκείνος άνοιξε κανονικά τον Ιερό Ναό και λειτούργησε.

Στο εδώλιο θα καθίσει την προσεχή Δευτέρα ένας από τους πλέον γνωστούς ιερείς της Πάτρας. Πρόκειται για τον πρώην προϊστάμενο και τον νυν εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Η κατηγορία που του έχει αποδοθεί είναι ότι στις 25 Μαρτίου 2020, ανήμερα της Εορτής του Ευαγγελισμού, και ενώ υπήρχε lockdown και περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των εκκλησιών (χωρίς πιστούς και με κλειστές θύρες), εκείνος άνοιξε κανονικά τον Ιερό Ναό και λειτούργησε. Την στιγμή μάλιστα που ο γειτονικός Μητροπολιτικός Ναός παρέμενε κλειστός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών τελούσε τη Θεία Λειτουργία… χωρίς πιστούς!

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως λίγους μήνες αργότερα, ο π. Αναστάσιος αντικαταστάθηκε από τη θέση του προϊσταμένου και ο κ. Χρυσόστομος είχε τοποθετήσει ιερέα του περιβάλλοντός του. Εκείνο το πρωί είχε προκληθεί και επεισόδιο μέσα στην εκκλησία όταν κάποιοι πιστοί προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή, ο οποίος είχε μεταβεί στον Ιερό Ναό με τηλεοπτικό συνεργείο!

Η μήνυση κατά του πατρός Αναστασίου ήταν αυταπάγγελτη, μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί εκείνη την ημέρα αλλά και το γεγονός πως ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πατρών είχε «καυτηριάσει» αφήνοντας «αιχμές» την γενικότερη στάση του συγκεκριμένου ιερέως ο οποίος θεωρείται από τους πιο «σκληροπυρηνικούς» και ανήκει στις τάξεις των «αντιεμβολιαστών»!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.