Μητρόπολη Πατρών:

Την Κυριακή 26η Νοεμβρίου 2017, εορτή του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον κατάμεστο Ιερό Nαό επ’ ονόματι του Αγίου, στα εκπαιδευτήρια ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Πατρών.

Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Iεροκήρυκας της Ι.Μ. Πατρών π. Σωτήριος Τσάφος με συνιερουργούντες τον Αιδεσιμολογιώτατο π.Νικόλαο Γουρδούπη, Δντή Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ και τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Μάντζιο.Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος.

Το χορό των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο κ. Πέτρος Ρηγάτος, Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ.Πατρών και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Ο Ιερός Ναός κατακλύστηκε από ευλαβείς προσκυνητές και πολλά μικρά παιδιά, καθώς ο Άγιος είναι ο προστάτης βρεφών και νηπίων.

Μετά το πέρας της Θείας Ακολουθίας, προσφέρθηκε σε όλους, καφές και κέρασμα στον προαύλιο χώρο των εκπαιδευτηρίων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Πατρών»
(Τους Ευχαριστούμε για την δωρεάν διάθεση του χώρου).

Πάτρα: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Πάτρα: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Πάτρα: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού

 

Ο Όσιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων (που μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, διότι εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του), διδάχτηκε νωρίς απ’ αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων.

Αφού έτσι ανατράφηκε, και οι γονείς του πέθαναν, διαμοίρασε όλη την κληρονομιά του και πήγε σαν ασκητής στην έρημο. Εκεί γνωρίστηκε με άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους με αδελφική αγάπη, χριστιανική συγκατάβαση και επιείκεια.

Δεν λύπησε ποτέ κανένα, μεγάλη του χαρά μάλιστα, ήταν να επαναφέρει τη γαλήνη στις ταραγμένες ψυχές. Η φήμη της θαυμαστής ασκητικής του ζωής έφθασε μέχρι τις πόλεις, και πολλοί έτρεχαν να τον βρουν για να ζητήσουν απ’ αυτόν τις πνευματικές του οδηγίες.

Ο όσιος Στυλιανός, παρά την ερημική ζωή του, έτρεφε στοργή και συμπάθεια προς τα παιδιά, που τόσο αγαπούσε και ο Κύριος. Αν, έλεγε, η ταπεινοφροσύνη αποτελεί θεμέλιο των αρετών, η παιδική ηλικία από τη φύση της είναι περισσότερο ενάρετη, απ’ ότι οι μεγαλύτεροι των φιλοσόφων.

Πολλές φορές οι γονείς έφεραν προς αυτόν τα παιδιά τους, και τότε η αγαλλίαση του οσίου ήταν πολύ μεγάλη. Ο Θεός βραβεύοντας το Ιερό αυτό αίσθημα του, προίκισε τον όσιο με το χάρισμα να θεραπεύει τα άρρωστα παιδιά και να καθίστα εύτεκνους άτεκνες γυναίκες.

Ο Όσιος Στυλιανός κοιμήθηκε πλήρης ήμερων αλλά και αρετών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.