Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των πεσόντων κατά την Άλωση της Πόλεως τελέσθηκε χθες, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30/5/2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών μετά την Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος του μνημοσύνου για τον αείμνηστο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους λοιπούς Ήρωες και Μάρτυρες της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, της 29ης Μαΐου 1453, αναγνώσθηκε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τόνισε ότι η Πόλη δεν παραδόθηκε, αλλά είναι ζωντανή στις καρδιές όλων όσοι αισθάνονται Ρωμηιοί.

«…Μνήμη της αλώσεως σήμερα, Αδελφοί μου.
Η Πόλη δεν παραδόθηκε. Είναι ζωντανή. Ο Βασιληάς δεν είναι μαρμαρωμένος, αλλά ζει μέσα στις καρδιές όλων όσοι αισθάνονται Ρωμηοί. Η Κωνσταντινούπολη ζει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης, όπου σήμερα υπάρχει Ρωμαίική ψυχή και καρδιά.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο Ιερός πυρήνας γύρω από τον οποίο ενούται το όνειρο όλων των Ορθοδόξων Ελλήνων και γιατί όχι Ορθοδόξων Χριστιανών για την ανάσταση της πεπτωκυίας σκηνής.
Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία θα παραμένη ο Ήλιος της ζωής μας και το ιερό ορόσημο της πορείας μας. Θα είναι ο ευλογημένος προορισμός μας και τα πάντα στη ζωή μας θα υφαίνονται γύρω απ’ αυτήν».
(Πατρών Χρυσόστομος)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.