ΠΑΤΡΑ: Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό και λιτανεία στο κέντρο της Πάτρας.

Τη μνήμη του Πολιούχου Άγιου Ανδρέα, του Πρωτοκλήτου τιμά σήμερα η πόλη των Πατρών .

Αρκετοί αρχιερείς δίνουν το παρών και έρχονται στην Πάτρα για να συγχοροστατήσουν στις Θείες ακολουθίες.

Στις 7 το πρωί εψάλει ο Όρθρος και ακολούθως στις 8.30 με 10.45 η πανηγυρική Θεία λειτουργία όπου τον Θείο λόγο κηρύσει εκ των αρχιερέων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Η Θεία Δοξολογία τελείται στις 10.45 με 11 το πρωί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει, η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

Στο Ναό προσήλθαν πλήθος πιστών όχι μόνο από την Πάτρα και την Αχαΐα να έρθουν να προσκυνήσουν τον Άγιο Ανδρέα και να ανάψουν το κερί τους και να πάρουν ευλογία και δύναμη, αλλά και επισκέπτες από πολλά άλλα μέρη της χώρας.

Την κυβέρνηση όπως έχει ανακοινωθεί εκπροσωπεί η Αχαιή Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Μεταξύ των προσκεκλημένων Μητροπολιτών θα είναι και από τη Βόρεια Ελλάδα, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα εκπροσωπήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων.

Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων όπου λόγω των έργων που επιτελούνται εκεί από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων όπως συνήθως γίνεται αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει εκεί για να βγει κάτω στην Αγ. Ανδρέου και να επιστρέψει στο ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.