Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Παραμονή της εορτής του Πολιούχου και ήδη η προσέλευση των πιστών από το πρωί της Δευτέρας στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα έχει αυξηθεί, με τους Πατρινούς και επισκέπτες προσκυνητές να προσέρχονται για να προσκυνήσουν την εικόνα και την Τιμία Κάρα του Πρωτοκλήτου.

Η είσοδος των πιστών στον μεγάλο ναό του Αγίου Ανδρέα γίνεται από μία είσοδος και μία διαφορετική έξοδος προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να ελέγχεται η ροή του κόσμου.

Έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα, κοντά στον χώρο του πρώην καφέ Πατρινού θα βρίσκονται από τις 2 το μεσημέρι της παραμονής έως και τις 9 το βράδυ συνεργείο του ΕΟΔΥ για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν rapid τεστ.

Ανήμερα στις 30 Νοεμβρίου θα υπάρχει συνεργείο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για έλεγχο του γενικού πληθυσμού.

Στην είσοδο των ναών δεν υπάρχουν όμως έλεγχοι για την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test, ωστόσο οι πιστοί φορούν τη μάσκα τους και γίνονται συστάσεις για να κρατούνται αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμα η Θεία Λειτουργία και η καθιερωμένη λιτανεία στο κέντρο της πόλης, κατά τις 11.30πμ., μικρότερη όμως σε χρονική διάρκεια, χωρίς στάσεις και με περιορισμένη συμμετοχή σχολείων.

Στα μέτρα της ΕΛΑΣ θα ισχύει ότι και όλες τις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει δηλαδή διακριτική παρουσία της αστυνομίας, στον περίβολο του ναού για την τήρηση των μέτρων. Επίσης, ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παζάρι που λειτουργούσε παραμονή και ανήμερα του Αγίου Ανδρέα πλησίον του ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.