Η Πάτρα καλείται να γιορτάσει τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα στις πρωτοφανείς συνθήκες που συνθέτουν οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Χωρίς υπερβολή, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο αυτό που ήδη συντελείται από σήμερα.

Η περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονη. Το προαύλιο του ναού είναι γεμάτο από αστυνομικούς που απομακρύνουν όποιον πλησιάσει, έστω και από απόσταση τον ναό.

Ταυτόχρονα οι γύρω δρόμοι που οδηγούν σ’ αυτόν είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικούς με μοτοσικλέτες και περιπολικά. Οι εντολές που έχει πάρει η αστυνομία είναι σαφείς. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουν ούτε σε έναν πιστό να πλησιάσει για να ανάψει κερί, ενώ οι ναοί έχουν κλειστές τις πόρτες τους και η λειτουργία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Το ειδικό σχέδιο που έχει οργανώσει η ΕΛ.ΑΣ. γύρω από την περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, για να μην προσεγγίζουν πιστοί και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ανήμερα της μεγάλης γιορτής αναμένονται ακόμη και στο κέντρο της πόλης περιπολίες, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από σπίτια σε σπίτια.

Σ’ αυτό το γκρίζο τοπίο έρχεται να δώσει κι έναν επιπλέον, καταθλιπτικό τόνο, η επιδείνωση του καιρού, που με την πρόγνωση να «δείχνει» βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Σαν να «κλαίει» και ο ουρανός για το γεγονός ότι η πόλη δεν θα τιμήσει αυτή τη φορά κατά τα ειωθότα τον πολιούχο της, με τον πανηγυρικό τρόπο που του αρμόζει.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ενημερώνει τους πολίτες ότι, από σήμερα (29-11-2020) το απόγευμα μέχρι και την Τρίτη (01-12-2020) το πρωί, κατά

τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέα, θα ληφθούν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και θα πραγματοποιούνται συνεχείς

έλεγχοι για την εφαρμογή των αποφάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία πιστών και κεκλεισμένων των θυρών.

Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα υγειονομικά μέτρα, να τιμήσουν και να εορτάσουν τον Άγιο Ανδρέα με υπευθυνότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.