Στον εσπερινό απόψε και στη Θεία λειτουργία την Τρίτη 24/8 το πρωί θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος.

Την μετακομιδή των λειψάνων του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω τιμά η εκκλησία μας στις 24 Αυγούστου και στο νησί όπου είναι Προστάτης Άγιος και Πολιούχος, στη Ζάκυνθο πραγματοποιείται μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη με πλήθος πιστών κάθε χρόνο να συρρέει να προσκυνήσει το άφθαρτο σκήνωμα του.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει ο περικαλλής ιερός ναός στην ομώνυμη περιοχή όπου την Δευτέρα 23/8 στις 7 το απόγευμα θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα τελέσει και την Θεία λειτουργία το πρωί της Τρίτης 24/8 ενώ θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Τη Δευτέρα 23/8 στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Νεκταρίου Γαλάνη.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης με τον μεθεόρτιο εσπερινό.

Ο Άγιος Διονύσιος Ζακύνθου (1547 – 17 Δεκεμβρίου 1622) είναι άγιος της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Έζησε και έδρασε στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 16ου αιώνα ως και τις αρχές του 17ου ενώ διετέλεσε και επίσκοπος Αιγίνης. Σήμερα αποτελεί έναν από τους λαοφιλέστερους σύγχρονους αγίους της Ορθοδοξίας και είναι ο Πολιούχος της Ζακύνθου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.