ΠΑΤΡΑ: Εκκλησία… χωρίς ψάλτες! Κόλλησαν κορονοϊό – SOS στον Μητροπολίτη.

Αυστηρότερα μέτρα ενόψει και του φθινοπώρου ζητούν ιεροψάλτες και κάποιοι ιερείς από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού στον χώρο της εκκλησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες είχαμε δύο κρούσματα από τον χώρο των ιεροψαλτών και οι δύο από την ίδια εκκλησία. Από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αλισσού.

Φυσικά εδώ και μήνες αρκετοί ψάλτες, ιερείς και νεωκόροι έχουν πέσει θύματα του ιού, ενώ δυστυχώς ορισμένοι αποδήμησαν εις Κύριον (όπως ο ιερέας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρών κλπ). Οι ιεροψάλτες επισημαίνουν πως δεν μπορούν να φορούν μάσκα την ώρα των ψαλμωδιών και ως εκ τούτου θα πρέπει να τηρείται το πρωτόκολλο! Εμβολιασμός ή rapid test των τελευταίων ωρών! Όπως σε πολλές εκκλησίες τα μέτρα δεν εφαρμόζονται και ο προϊστάμενος ιερέας επιτρέπει «τα πάντα» λες… και δεν τρέχει τίποτα!

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως και οι δύο Μτροπολίτες της Αχαϊας, ο Πατρών Χρυσόστομος και ο Αιγιαλείας Ιερώνυμος νόσησαν από κορονοϊό με τον πρώτο… εμβολιασμένο εδώ και μήνες. Και ο Αγιος Καλαβρύτων ωστόσο έχει εμβολιαστεί. Κορονοϊό είχε κολλήσει αλλά χωρίς να νοσηλευτεί και ο φανατικός αντιεμβολιαστής πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Και χθες, παρά τον καθημερινό τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Αχαϊα, σε πολλές εκκλησίες κυρίως στα χωριά οι περισσότεροι πιστοί δεν φορούσαν μάσκα ενώ δεν ετηρείτο κανένα μέτρο του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Οι περισσότεροι μη αρνητές του κορονοϊού ζητούν την παρέμβαση του Μητροπολίτη ώστε ακόμη και με δραστικά μέτρα να πεισθούν οι ιερείς να μην επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη παρουσία πιστών και παραγόντων του ναού τις ώρες της λειτουργίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.