Οι απαντήσεις για τον τρόπο και το χρόνο δράσης των ιερόσυλων, ενδεχομένως να «κρύβονται» στο υλικό κάμερας ασφαλείας βενζινάδικου, που βρίσκεται πλησίον του νεκροταφείου.

H προετοιμασία για την τέλεση ενός μνημόσυνου αποκάλυψε την παρουσία ιερόσυλων στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου Πατρών.

Με πόνο καρδιάς, ο επί 43 χρόνια εφημέριος π. Χρήστος Παπαχρυσανθάκης μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ανέφερε πως όχι μόνο αφαίρεσαν Ιερά κειμήλια ενός και πλέον αιώνα, αλλά βεβήλωσαν και την Ιερά Τράπεζα. Μεταξύ των κλοπιμαίων, το Ιερό Δισκοπότηρο, δυο χειροποίητα καντήλια και το αρτοφόριο, εκκλησιαστικά αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας.

Η νεωκόρος ήταν εκείνη που ήρθε αντιμέτωπη με τη δυσάρεστη έκπληξη, όταν επισκέφθηκε το ναό την περασμένη Παρασκευή. Απορίας άξιο είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης και άλυτος παραμένει ο γρίφος πως κατάφεραν να μπουν οι δράστες που φεύγοντας «κλείδωσαν»! Οπως λέει στην «Π» ο π. Χρήστος, «δεν βρήκε ανοικτή, ούτε παραβιασμένη την εκκλησία, ήταν κλειδωμένη». Χθες, υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων στην Ασφάλεια Πατρών για το συμβάν, ωστόσο, σε γνώση του ήρθε ένα ακόμα περιστατικό.

Ενορίτης που επισκέφθηκε το κοιμητήριο, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, είδε στο προαύλιο περίπου 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και 2 γυναίκες και την πόρτα του ναού ανοιχτή, πιστεύοντας πως στο εσωτερικό βρισκόταν ο ιερέας. Οι απαντήσεις για τον τρόπο και το χρόνο δράσης των ιερόσυλων, ενδεχομένως να «κρύβονται» στο υλικό κάμερας ασφαλείας βενζινάδικου, που βρίσκεται πλησίον του νεκροταφείου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.