Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο μηδέν, είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Αναφερόμενος στην ελληνική ομογένεια υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας Τουρισμού Υγείας και Παιδείας στα ομογενειακά σχολεία.

«Με τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας, η Ελληνική Αρχιεπισκοπή περνάει σε μία νέα εποχή η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις αλλά είμαι βέβαιος πως υπό την άξια ηγεσία σας θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί» τόνισε ο Περιφερειάρχης με τον Αρχιεπίσκοπο να τον ευχαριστεί για τη διαχρονική στήριξη του και συνδρομή στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης και αναφερόμενος στις συνέργειες που μπορούν να γίνουν και με τη συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας στην Ελλάδα αλλά και στην Ελληνική ομογένεια, τόνισε ότι μερικά από τα πεδία όπου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις είναι ο τουρισμός, με έμφαση τον Τουρισμό Υγείας, με δεδομένη και την παγκόσμια απήχηση της Ιπποκρατικής σκέψης, η Υγεία, αλλά και η Παιδεία, μέσα από εκδηλώσεις σε ομογενειακά σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος διατύπωσε τη βούλησή του για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, προς όφελος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο γι΄αυτή τη συνάντηση. Χαίρομαι πάντα όταν τον βλέπω καθώς με τιμά με τη φιλία του από την εποχή που ήταν επίσκοπος της Χάλκης. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί για το πατριαρχείο και την Ελληνική Ομογένεια, με την οποία διατηρούμε άρρηκτους δεσμούς και η συμβολή της στην στήριξη της χώρας μας είναι σημαντική. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργειες προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού, τον οποίο ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε με όλη μας την καρδιά».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.