Με σεβασμό αλλά και προβληματισμό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πάτμου το περιστατικό της εικόνας του Αγίου Παΐσιου, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών «δάκρυσε» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με το patmostimes.gr (“Πατμιακά Χρονικά”) και το ρεπορτάζ της Σμαράγδας Μουλιάτη, όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο το βράδυ όταν Πάτμια, πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος να προσκυνήσει και πρόσεξε ότι η εικόνα του Αγίου Παΐσιου δεν ήταν όπως την ήξερε.

«Στη μορφή του Αγίου υπήρχαν γραμμές κόκκινες που θύμιζαν αίμα ή δάκρυα».

Είδε συγκεκριμένα ότι στο κεφάλι κάτω από τον σταυρό είχε κάποιο σχήμα περίεργο με γραμμές. Κάλεσε μία γειτόνισσα για να το δει και όπως μας είπε εκείνη ανατρίχιασε από αυτό που έβλεπε.

Ενημερώθηκε ο καθηγούμενος αλλά και άλλοι πατέρες. Το γεγονός μαθεύτηκε ταχύτατα. Πολλοί μιλούν για θαύμα ή σημάδι. Άλλοι προβληματίζονται. Το εκκλησάκι ανήκει στην Εξαρχία Πάτμου. Το λειτουργεί και το φροντίζει η ενορία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Ο ένας από τους εφημέριους παρατηρώντας και αγγίζοντας την εικόνα, απέκλεισε υγρασία ή άλλο εξωτερικό παράγοντα.

Εμείς επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι και φωτογραφίσαμε την εικόνα. Παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν πράγματι αυτά τα σημάδια. Στη φωτογραφία φαίνονται άλλοτε κόκκινα και άλλοτε άσπρα.

Ρωτήσαμε τον κ. Ματθαίο Μελιανό π.σχολάρχη και π. Δήμαρχο για την άποψή του και μας είπε:
“Το γεγονός αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και αναμονή. Δεν αποκλείονται θαύματα. Στην εποχή μας καθημερινά γίνονται θαύματα. Αν είναι σημάδι από τον Άγιο Παΐσιο θα δείξει. Ας είμαστε σε αναμονή, Δεν χρειάζονται υστερίες”.

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 – 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός του 20ού αιώνα που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Η κατάταξή του ως Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου. Το 2017 ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού όπλου των Διαβιβάσεων, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.07 (14 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Πράγματι η εικόνα είναι του Αγ. Παΐσιος του Αιγύπτιου.

2

Χαιρετώ εν Κυρίω. Απλά θέλω να επισημάνω πως η πιο πάνω εικόνα δεν είναι του σύγχρονου και γνωστού στους πλείστους αγίου Παϊσίου του αγιορείτου αλλά του Μέγα Παϊσίου, του οποίου την μνήμη επιτελούμε 19 Ιουνίου. Άλλωστε αυτό διαφαίνεται κοιτόντας καλά την εικόνα... Καλό υπόλοιπο και καλή δύναμη!

3

Απλά να σας ενημερώσω ότι η εικόνα δεν είναι του αγίου Παϊσίου του αγιορείτου, αλλά του παλαιού Μέγα Παϊσίου, ο οποίος γιορτάζει 19 Ιουνίου. Άλλωστε το γράφει και η εικόνα πάνω. Καλά να είστε και καλό υπόλοιπο!

4

ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αγίου Παϊσίου αποκαλυπτική μαρτυρία,
<>.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=LpQfsUTtNkA
Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι,
<>.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην πίστη μας.