ΠΑΤΗΡ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΤΗΣ : Ας ειναι όσο γίνεται καλύτερο όπως της Παναγίας που το ύφανε με ταπεινοσύνη κ γι αυτό επιλέχθηκε απο τον Θεο ”.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Εκοιμήθη σήμερα στις 2 τα ξημερώματα 31 Οκτωβρίου 2021 ο Ιερομόναχος της ΙΜ Δοχειαρίου Αγίου Όρους – π Φιλόθεος.

Ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Στυλιανού Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Ο πατέρας του, Στυλιανός Παπαδόπουλος, είναι ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Ο π. Φιλόθεος είναι πτυχιούχος της ίδιας σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής.

Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Δοχειαρίου όπου και εγκαταβιώνει μέχρι και σήμερα. Καλλίφωνος και ηδύς, είναι ο πρωτοψάλτης του αριστερού χορού της μονής.

“Η ζωή μας ειναι πολύπλοκη όπως το κάτω μέρος ενός κεντήματος. Το τi ύφανε ο καθένας μας θα φανεί όταν κριθεί απο τον Κύριο η ψυχή του, θα φανεί η μπροστινή πλευρά του κεντήματος . Ας ειναι όσο γίνεται καλύτερο όπως της Παναγίας που το ύφανε με ταπεινοσύνη κ γι αυτό επιλέχθηκε απο τον Θεο ”

Ο π. Φιλόθεος είναι πτυχιούχος της ίδιας σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής.

Ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης θα λειτουργεί και θα ψάλλει πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο. Ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Ιερομόναχος Φιλόθεος, “έφυγε” το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021…

Ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Στυλιανού Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και καταγόταν από τις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας.

Ο πατέρας του, Στυλιανός Παπαδόπουλος, ήταν ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Ο π. Φιλόθεος ήταν, επίσης, πτυχιούχος της σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής. Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Δοχειαρίου, όπου και εγκαταβίωνε μέχρι την κοίμησή του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.