Τι αναφέρει ο πατήρ Αλέξιος για το ζήτημα της χρήσης του συμβόλου του σταυρού στη φετινή σκηνή της EUROVISION. ΄΄ Ο Σταυρός, ο φερετζές και το μαύρο μας το χάλι- Ο Τίμιος Σταυρός, το σύμβολον της αγάπης και της θυσίας και η προεικόνιση της Ανάστασης, κατέχει μοναδική θέση τόσον στην χριστιανική πίστη όσον και στη λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Είναι το σύμβολο, που έχει επηρεάσει όσο τίποτε άλλο την χριστιανική τέχνη, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, ποίηση, μουσική.

Και είνα θεμιτό και απόλυτα λογικό να χρησιμοποιείται σε διάφορες περιστάσεις, έχουμε δει επιδείξεις μόδας με αξεσουάρ τον τίμιο σταυρό σε Ελλάδα και Εξωτερικό κάτι που ίσως δήλωνε την πίστη κάποιου μοντέλου ή μόδιστρου. Το να χρησιμοποιούν όμως τον σταυρό στη σκηνή της eurovision ως φερετζέ για το ΤΑ ΤΑ ΤΑ μιας κυρίας Σάττι, είναι όχι απλά ακατανόητο αλλά και εξοργιστικό συνάμα.

Τι πιστεύουν, ότι θα λάβουν κύρος με αυτόν τον τρόπο; Ότι έτσι στηρίζουν και πρωοθούν την ορθόδοξη παράδοση; Μα το ίδιο το τραγούδι δεν έχει καμία σχέση και ούτε παραπέμπει σε οτιδήποτε χριστιανικό.

Αυτά και δεν γράφω άλλα, Ακάθιστος Ύμνος σήμερα και Μεγάλη Εβδομάδα΄΄.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.