Μέσα σε ατμόσφαιρα κατανύξεως και την παρουσία πολλών πιστών τελέστηκαν συμφώνως προς το Τυπικό της Εκκλησίας όλες οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος στους Ιερούς Ναούς της Αττάλειας, της Σίδης και της Αλάνιας.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλυπίου της Αττάλειας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος στον Ιερό Ναό Παναγίας Πισιδιωτίσσης της Αλάνυα.

Κατά τη θεία Λειτουργία του Πάσχα αξιοσημείωτη υπήρξε η αθρόα συρροή Ορθοδόξων πιστών που κατάγονται από διάφορες χώρες, ανάμεσα στους οποίους στον Ναό του Αγίου Αλυπίου διακρινόταν ο Πρόξενος της Ουκρανίας στην Αττάλεια κ. Oleksandr Voronin με την οικογένειά του. Κατά τον τον εσπερινό της αγάπης, στον οποίο χοροστάτησε ο Επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιώβ περιστοιχισμένος από τον Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο και τον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως, οι εκατό περίπου παρευρισκόμενοι πιστοί άκουσε ο καθένας το ευαγγελικό ανάγνωσμα στη μητρική του γλώσσα: ελληνική, ρωσική, αγγλική, φινλανδική, λευκορωσική, φαρσί, τουρκική και ουκρανική με αναγνώστη τον Ουκρανό Πρόξενο.

Μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιώβ συνόδευσε τον Πρόξενο της Ουκρανίας στο Beldibi της περιοχής Αττάλειας, προκειμένου να ευλογήσει το πασχαλινό γεύμα 700 ορφανών παιδιών που έχασαν τους γονείς τους εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και εδώ και ένα χρόνο φιλοξενούνται σε αυτήν την περιοχή από το Ίδρυμα Ruslan Shostak και φιλανθρωπικό του πρόγραμμα «Childhood withoutwar». Τα μικρά παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον το νόημα της εορτής που τους εξήγησε με κατανοητό τρόπο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιώβ και μαζί με το προσωπικό του Ιδρύματος τού απέσπασαν την υπόσχεση για μία περισσότερο συστηματική ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας στο Ίδρυμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.