Η Εκκλησία παρουσιάζεται έτοιμη για συμβιβασμό με την Πολιτεία σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των εορτασμών και της λειτουργίας των εκκλησιών το Πάσχα. Πιθανότερο σενάριο η Ανάσταση να γίνει στις 21:30.

Λίγες ώρες πριν συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, έκανε λόγο για συμβιβασμό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είπε πως η Εκκλησία είναι έτοιμη για συμβιβασμό με την Πολιτεία στο ζήτημα των εορτασμών του Πάσχα.

«Όταν υπάρχουν κάποιες ανάγκες όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Αν δεν μετατεθεί η απαγόρευση, τι θα κάνουμε; θα βγούμε μόνοι μας να πούμε Χριστός Ανέστη;» σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει η Ανάσταση στις 21:00 το βράδυ.

«Όταν έχουμε μια πανδημία, απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν μαζί με το θρησκευτικό αίσθημα πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους και την υγεία τους, πρέπει να βρούμε μια μέση λύση που να μας ικανοποιεί όλους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως γνωστοποίησε, δε, η φετινή περιφορά των επιταφίων θα γίνει στα προαύλια των ναών και δεν θα βγει στους δρόμους, ενώ η αναστάσιμη λειτουργία ενδεχομένως να γίνει στα προπύλαια των εκκλησιών.

Όλα αυτά, όπως είπε, «προκειμένου να μην είναι κλειστές οι εκκλησίες και να τα κάνουμε μόνοι μας οι ιερείς και οι ψάλτες. Πάμε σε συμβιβαστική λύση, όπως έγινε και τα Χριστούγεννα».

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το θέμα των εορτασμών του Πάσχα και το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.