Τα Σταυροκούλουρα της Μεγάλης Εβδομάδας παρασκευάζουν μοναδικά τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές στην Όλυμπο και το Διάφανι της βόρειας ΚαρπάθοY.

Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ντόπιο αλεύρι, ζυμάρι μπαχαρικά νερό και αλάτι αποτελεί μετά το ψήσιμο τους στον ξυλόφουρνο το χαρακτηριστικό ψωμί των κατοίκων τις μεταπασχαλινές μέρες.

Σήμερα το έθιμο απαιτεί και το βάψιμο των αυγών με χρώματα από λουλούδια και κλαδιά δέντρων. Τα αυγά κατόπιν θα διακοσμήσουν τους “πούλους” και τις αυγούλες που θα κρεμαστόυν στον “κάτσουνα” που βρίσκουμε στην οροφή του Ολυμπίτικου σπιτιού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.