Πάσχα 2020 - Ούτε Ανέπαφα δεν επιτρέπει η Κυβέρνηση το Άγιο Φως. Ακύρωσε τις προσπάθειες των Δήμων. Μια ημέρα αφού ανακοίνωσαν αρκετοί δήμοι της χώρας την επιθυμία τους να μοιράσουν ανέπαφα το Άγιο Φως στους πολίτες στα σπίτια τους, η κυβέρνηση το απαγόρευσε.

Η σκέψη αρκετών των δήμων για μεταφορά του Αγίου Φωτός ανέπαφα σε φαναράκια στις εισόδους των πολυκατοικιών και από εκεί στα σπίτια όσων πολιτών (Χριστιανών) το επιθυμούσαν δεν είναι η ιδανική λύση για την μεγάλη εορτή του Μεγάλου Σαββάτου και της Αναστάσεως του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού. Ήταν, όμως, μία προσπάθεια να νιώσει έτσι, τουλάχιστον, ανέπαφα ο Χριστιανός την Ευλογία του Αγίου Φωτός, εν μέσω κοροναϊού.

Η κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα δια μέσω του κ. Χαρδαλιά, με λιτή ανακοίνωση ακύρωσε αυτή την πρωτοβουλία των Δήμων για το Άγιο Φως. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε για την πρωτοβουλία του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού:

Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε … είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αν και άλλοι δήμοι προβούν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και να ακυρωθεί όλη η προσπάθειά μας.

Ποια ακριβώς είναι η προσπάθειά σας; Να μην φτάσει το Άγιο Φως στα σπίτια των πιστών; Γιατί δεν γνωρίζουμε ούτε αναφέρατε κάποια επιστημονική τεκμηρίωση για το πως το Άγιο Φως μεταφέρει τον κοροναϊό.

Η ανακοίνωση του δήμου Αργυρούπολης ήταν σαφής:

Δίχως να βγείτε στους δρόμους με μεγάλη προσοχή θα σας ανάψουμε τα φαναράκια που θα έχετε αφήσει όσοι επιθυμείτε, έξω από τις πόρτες των πολυκατοικιών. … Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως.

Ανέπαφα θα λάβουμε το Άγιο Φως, δηλαδή, όπως λαμβάνουμε όλα τα δέματα ταχυμεταφορών και κάποιοι από εμάς ακόμα και την τροφή από τα delivery εστιατόρια.

Δεν είναι κατανοητός ο λόγος της απαγόρευσης της ανέπαφης μεταφοράς του Αγίου Φωτός.

Συμβουλευθείτε την επιστημονική κοινότητα και επιτρέψτε στους Δήμους που έχουν την δυνατότητα ή βρείτε εσείς έναν τρόπο ώστε να φτάσει το Άγιο Φως, έστω και ανέπαφα στα σπίτια των Χριστιανών.

Οι Χριστιανοί, όπως και όλοι οι Έλληνες, έχουν κάνει πολλές θυσίες από τον Μάρτιο για να βγούμε όλοι αλώβητοι από αυτή την πανδημία. Ενημερώστε τους πολίτες με ευθύνη για τους πραγματικούς κινδύνους ώστε να μην έχει η απόφασή σας αυτή αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης την απάντηση του Δημάρχου Αλμωπίας: Τι πιο λογικό να μοιραστεί και το Άγιο Φως στους αποκλεισμένους κατοίκους.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.