Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος θα μεταβεί στο Διδυμότειχο, προκειμένου να συμμετάσχει στην παρουσίαση του Τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της Αγίας του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022, στις 20.00, στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας της Παναγίας Ελευθερώτριας.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, και ο βουλευτής Έβρου και ταμίας της ΔΣΟ κ. Σταύρος Κελέτσης, ενώ για τον Τόμο, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) Καθηγητής Γεώργιος Τσιγάρας. Στην παρουσίαση έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής, ακαδημαϊκής και θρησκευτικής κοινότητας της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω επιστημονικό πόνημα, που παρουσιάζει 37 εμβληματικούς ναούς αφιερωμένους στη Σοφία του Θεού, οι οποίοι βρίσκονται σε 11 χώρες, έχει ως σήμερα μεταφραστεί σε 9 γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά, Βουλγαρικά, Ιταλικά, Ουκρανικά, Ρουμανικά, Ρωσικά, Σερβικά) και αυτή τη στιγμή μεταφράζεται σε άλλες 4 (Αρμενικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Φινλανδικά).

Νωρίτερα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος θα επισκεφθεί τον βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στις Φέρες και ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, τον επίσκοπο της ακριτικής μητροπόλεως, ενώ θα ξεναγηθεί στο βυζαντινό μουσείο της πόλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.