Μετά το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ε.ε. παρουσιάσθηκε στην Αθήνα το νέο πόνημα του Καστροπολίτη Ιωάννη Σαρσάκη «Ο Πάμμεγας Σκηπτούχος – Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο εκ Διδυμοτείχου». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφερείας εν Αθήναις» και πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου.

Την βιβλιοπαρουσίαση συντόνισε ο Κων. Τριανταφυλλάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας. Για το βιβλίο μίλησαν ο Παντελής Αθανασιάδης, δημοσιογράφος, ιστορικός, ερευνητής-συγγραφέας, και ο Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Μαίρη Βιδάλη, Χρήστος Φωτίδης και Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τοποθέτηση της Προέδρου του «Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και Περιφερείας εν Αθήναις» Χρυσ. Καζακίδου, η οποία πέραν της αναφοράς της για τον συγγραφέα και το βιβλίο, τόνισε την σημασία ανάδειξης της πλούσιας ιστορίας και των προσωπικοτήτων του Διδυμοτείχου καθώς και την διάθεση του Συλλόγου να συνεργασθεί γι΄ αυτό με τους τοπικούς φορείς της πόλης. Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Σαρσάκης έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας το Pροεδρείο και τα μέλη του «Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και Περιφερείας εν Αθήναις» για την διοργάνωση της βιβλιοπαρουσίασης, έκανε μία σύντομη αναφορά σε πρόσωπα της Θράκης και του Διδυμοτείχου, που σχετίζονται με την Αττική γη (από τα μυθολογικά χρόνια μέχρι σήμερα), αναφέρθηκε στη δομή του βιβλίου και επιλογικά τόνισε την αναγκαιότητα επικέντρωσης και ανάδειξης της ιστορίας της Θράκης και των προσωπικοτήτων της καθώς και της συνεργασίας του «Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και Περιφερείας εν Αθήναις» με τους τοπικούς φορείς του Δήμου Διδυμοτείχου καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.