Στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης Καβάλας διοργανώθηκε η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπό τον τίτλο”50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδος”, κατά την οποία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξεπροσώπησε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Για την έκδοση του λευκώματος ομίλησαν, πέραν του Καθηγουμένου, ο οποίος ανεφέρθη στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους συντελεστές της εκδόσεως, ο επιχώριος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Νέστου, Εντιμ. κ. Σάββας Μιχαηλίδης, καθώς με την χορηγία του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε η έκδοση, αλλά και μέλη της εκδοτικής ομάδας.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο Καθηγούμενος τόνισε την σημασία της τύποις κυκλοφορήσεως του επετειακού λευκώματος για την Θεολογική Σχολή, το οποίο μέσα από φωτογραφικό κυρίως υλικό, αλλά και κείμενα, παρουσιάζει την Σχολή και την ιστορία της, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον άγιο Φιλίππων, τον Δήμαρχο Νέστου και την συντακτική ομάδα, που εργάστηκε ανιδιοτελώς για την έκδοση, εκφράζοντας δημόσια τον δίκαιο έπαινο προς τον εμπνευστή του λευκώματος κ. Θεμιστοκλή Φασουλά.

Παρέστησαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, απόφοιτος της Σχολής, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Χαλκιδικής, Άρχοντες Οφικκιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απόφοιτοι της Σχολής, Βουλευτές του Νομού Καβάλας, Καθηγητές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και διαφόρων φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου από την Καβάλα, τήν Χρυσούπολη και την Θεσσαλονίκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.