Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, η παρουσίαση του έργου Συντήρησης Ιστορικών Κειμηλίων στην Κοινοτική αίθουσα του Ιερού Ναού Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο Νεοχώρι Βοσπόρου.

Τη συνάντηση αυτή επιμελήθηκε το Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Κοινότητάς και προσκλήθηκαν συνεργάτες των Ιερών Ναών, συντηρητές και ειδικοί της Ιστορίας και της Τέχνης.

Εισηγητές ήταν ο κ. Βενιζέλος Γαβριλάκης (Ειδικός Συντηρητής Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων) και η κα Damla Acar (Ειδική Αρχιτέκτων Συντηρήτρια, εξιδεικευμένη στη συντήρηση διακοσμημένων αρχιτεκτονικών επιφανειών και ξυλείας).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι μεθοδολογίες που εφαρμόστηκαν, κατά τη συντήρηση του Ιερού Ναού της Παναγίας, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες, που αποκόμισαν από συγκεκριμένες περιπτώσεις αντιμετώπισης τεχνικών και πρακτικών προβλημάτων.

Όλοι μεταφέρθηκαν σε έναν κόσμο γεμάτο ιστορία και χρώματα, διακοσμημένο με την πλούσια εκκλησιαστική παράδοσή μας και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η συντήρηση των Ιστορικών Κειμηλίων δεν είναι ανακαίνιση. Είναι σεβασμός στα αυθεντικά χρώματα, στην ιστορία και στο πέρασμα του χρόνου, όπου υπάρχει νωπό το αποτύπωμα των προγόνων μας.

Ακολούθησε, κέρασμα στην αίθουσα της Κοινότητάς, κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των επισκεπτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.