Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Συγκρότημα Ευρίπου του ΕΚΠΑ, στα Ψαχνά, όπου υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και του Τμήματος αγροτικής ανάπτυξης, αγροδιατροφής και διαχείρισης φυσικών πόρων του ΕΚΠΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του τμήματος κυρίου Θεόδωρου Ζαχαριάδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, στην συνέχεια, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος Θωμαΐδης, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου και υπεύθυνη θεμάτων διασύνδεσης Δήμου και ΕΚΠΑ, κ. Ευαγγελία Σακκή-Καραμούζη, οι Καθηγητές των τμημάτων κυρία Αρβανίτη, κ. Ν. Αφράτης, και κ. Λαδάκης.

Η κ. Σακκή Καραμούζη υπέγραψε το μνημόνιο της συνεργασίας με τον κ. Ζαχαριάδη, ενώ ο αγιασμός των εγκαινίων των εργαστηρίων στο κτίριο Δ του ΕΚΠΑ και η ευλογία της αγιοβασιλόπιτττας πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, πλαισιούμενο από τον πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη-Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων, τον οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρή και τον αρχιδιάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων από την πλευρά του τίμησε για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με αναμνηστική πλακέτα τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κύριο Γεράσιμο Σιάσο, καθώς και τον Πρόεδρο του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης κύριο Θεόδωρο Ζαχαριάδη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη εκδήλωση με την συνεργασία των δύο πλευρών, η “ημέρα καριέρας” για τους μαθητές του Λυκείου Ψαχνών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.