Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 17 Ιουνίου, με τον Δήμαρχο Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη, ο οποίος την προσκάλεσε να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2021», που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο προς τιμήν του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος του Ιουνίου στην Ύδρα. Είναι εκδήλωσεις που είναι αφιερωμένες στην ναυτική πολεμική δράση του Ανδρέα Μιαούλη και των άλλων Υδραίων Ναυμάχων που προσέφεραν πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους.

Ο Ανδρέας Βώκος Μιαούλης ήταν ο ηγέτης των Ναυμάχων της Ύδρας τους οποίους καθοδήγησε προκειμένου να πυρπολήσουν μία από τις τουρκικές φρεγάτες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες και περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες και καλλιτεχνικά γεγονότα, εκθέσεις και συναυλίες. Κέντρο των εκδηλώσεων είναι η αναπαράσταση μικρού τμήματος της ναυμαχίας και κυρίως της στιγμής που πυρπολείται μια μεγάλη φρεγάτα που ολοκληρώνεται με την καύση στην είσοδο του λιμανιού, ενός μικρού ομοιώματος της τουρκικής φρεγάτας.

Στα «Μιαούλεια», εκτός από το τελετουργικό μέρος, περιλαμβάνονται εκθέσεις, ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, δημοτικοί χοροί, λαμπαδηδρομίες, λεμβοδρομίες και αθλητικοί αγώνες, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας, κλείνοντας πανηγυρικά με την καύση πυροτεχνημάτωντην την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.