Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς παρευρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης για τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Παναγιώτη Καραγιάννη, Βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μέση Ανατολή. Στην εκδήλωση μνήμης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια του εκλιπόντος στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς, παρευρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Καραγιάννης εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1937 και ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός το 1940, 7η Σειρά Ιπτάμενων. Προήχθη σε Υποπτέραρχο το 1969 και αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Αντιπτεράρχου το 1972.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετείχε σε επιχειρήσεις του Αλβανικού μετώπου με την 31η Μοίρα Βομβαρδισμού, με αεροσκάφη Potez 633. Επίσης, με την 13η Ελληνική Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού και Ναυτικής Συνεργασίας (αεροσκάφη BLENHEIM), που έδρευε στην Αίγυπτο, εκτέλεσε κυρίως ως χειριστής, αλλά και ως παρατηρητής, μεγάλο αριθμό πολεμικών αποστολών.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις ευθύνης της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και σε Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.