Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος, κ. Ιερωνυμου, πραγματοποιείται αυτην την ώρα η εκδηλωση για την ημέρα μνήμης στους Εθνικούς Ευεργέτες στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλούσιων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.

Ο συγγραφέας και αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα, ενώ στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του στην εκδηλωση ευχαριστώντας όσους σκέφτηκαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ μίλησε για την θέσπιση της ημέρας αφιερωμένη στους εθνικούς ευεργέτες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.