Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδος, κ. Ιερωνυμου, πραγματοποιείται αυτην την ώρα η εκδηλωση για την ημέρα μνήμης στους Εθνικούς Ευεργέτες στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλούσιων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.

Ο συγγραφέας και αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελευθέριος Σκιαδάς μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα, ενώ στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Ζαππείου στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία του στην εκδηλωση ευχαριστώντας όσους σκέφτηκαν να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ μίλησε για την θέσπιση της ημέρας αφιερωμένη στους εθνικούς ευεργέτες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.