Παρουσία της ανωτάτης αρχής Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση πραγματοποιήθηκαν στη πόλη των Φιλιατρών οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους.

Χιλιάδες πιστοί από πολλά σημεία της Πελοποννήσου συνέρρεαν από το απόγευμα της Κυριακής στα Φιλιατρά με τουριστικά λεωφορεία για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου ενώ από την εκκλησία της Ελλάδος λάμπρυναν με την παρουσία τους ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φιλόθεος και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μετά του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας.

Συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας, μπάντας του Στρατού, αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών σχολείων, ολοκληρώθηκε και η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση ενώ η εικόνα επέστρεψε πάλι στο ναό.

Στις εκδηλώσεις τιμής συμμετείχαν επίσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι δήμων της Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού/Ακτοφυλακής, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Φιλιατρών και της περιοχής του Δήμου Τριφυλίας.

Μετά το πέρας τον θρησκευτικών τελετών, ακολούθησε δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας προς τιμήν των επισήμων και κυρίως του Α\ΓΕΣ σε παραλιακό οικισμό των Φιλιατρών, όπου και απονεμήθηκαν τιμές στον εξ Φιλιατρών αρχηγό ΓΕΣ ενώ και εντός του ιερού ναού η Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας απένειμε ένα αναμνηστικό εις τον αρχηγό μετά το πέρας της περιφοράς.

ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.