ΠΑΡΟΣ: Χαρμόσυνη και γεμάτη ελπίδα είναι η θρησκευτική εορτή της Κυριακής των Βαϊων. Την ημέρα αυτή, η εκκλησία μας τιμά με λαμπρότητα και εξέχοντες ύμνους την θριαμβευτική είσοδο του Ιησού στην πόλη των Ιεροσολύμων πριν την έλευση της Εβδομάδας των Παθών.

Κλαδιά από βάγια κρατούσε τότε το πλήθος των Ιουδαίων που υποδέχτηκε πανηγυρικά τον Θεάνθρωπο ζητωκραυγάζοντας «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Εντυπωσιακά, με μεγαλειώδη κλαδιά από βάγια και περίτεχνες συνθέσεις φύλλων τους σε σχήμα σταυρού, στολίστηκε το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου και ο μεγαλοπρεπής ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, το ιερό αυτό κόσμημα της Πάρου που εδώ και 17 αιώνες λατρεύει και δοξάζει τον Κύριο αφιερωμένος στην Πανάγια Μητέρα.

Περίλαμπρη, η Παναγιά της Πάρου μας, εορτάζει την ελπιδοφόρα εορτή που ακολουθείται από την Μεγάλη Εβδομάδα και την κορύφωση του Θείου Πάθους, τα οποία θα οδηγήσουν στην Ανάσταση και στη νίκη της Ζωής και του Φωτός επί του θανάτου και του σκότους.

Το πρωί της Κυριακής των Βαϊων 9 Απριλίου, στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής, μετά τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, ευλογημένα βάγια θα μοιραστούν στους πιστούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.