Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στα Μάρμαρα της Πάρου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τιμητική διάκριση στον Εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού Αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Πετρόπουλο, επί τη συμπληρώσει 50ετούς Ιερατικής διακονίας στον αμπελώνα του Κυρίου (1970-2020).

Ο Σεβασμιώτατος αρχικά εξήρε την προσφορά του τιμωμένου στις θέσεις τις οποίες του ανετέθησαν αλλά και για την δημιουργία με την καλή του Πρεσβυτέρα Ευστρατία μιας ωραίας ιερατικής οικογενείας με 5 παιδιά (11 εγγόνια και 3 δισέγγονα) το τελευταίο των οποίων είναι και αυτό Ιερεύς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πετρόπουλος, έγγαμος κληρικός και πατέρας τριών αγοριών. Στη συνέχεια του επέδωσε περγαμηνή μετά του επιστηθίου αργυρού Σταυρού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο π. Σπυρίδων φανερά συγκινημένος αντιφώνησε ως εξής: «Σεβασμιώτατε, χαρμόσυνη και ξεχωριστή η σημερινή ημέρα για την ελαχιστότητά μου, αφού η τοπική μας Εκκλησία με πρώτο τον Επίσκοπό μας, τον πατέρα και Δεσπότη μας, με τιμά για την συμπλήρωση πενήντα ετών ταπεινής διακονίας στον αμπελώνα του Κυρίου. Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την τιμητική αυτή διάκριση, αλλά και για τα δώδεκα αυτά χρόνια πατρικής σας αγάπης τόσο προς τον κλήρο και τον λαό αυτής της Μητροπόλεως, ιδιαιτέρως δε προς την ταπεινότητά μου.

Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί για μένα ενίσχυση στην ιερατική μου διακονία και σας διαβεβαιώνω ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, της Σεβασμιότητός σας, και του ποιμνίου αυτής της Ενορίας των Μαρμάρων, πως όσο η υγεία μου και οι δυνάμεις μου μού το επιτρέπουν θα συνεχίσω να διακονώ τον λαό αυτό με όλη μου την ψυχή και την καρδία. Και πάλι σας ευχαριστώ Σεβασμιώτατε τα έτη σας να είναι καρποφόρα και ευλογημένα και καλώ όλους μας κλήρο και λαό να αναφωνήσουμε προς τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη το Α Ξ Ι Ο Σ !».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.