Λίγα λόγια από τον Ιερέα του χωριού των Λευκών π. Γεώργιο Τριαντάφυλλο για τον Ηγούμενο που μόλις έφυγε από κοντά μας. Τον Ηγούμενο που λάτρευε το χωριό μας, που ήταν το πνευματικό καταφύγιο των Λευκών.

Γράφει ο πατέρας Τριαντάφυλλος

“Έφυγε από τον πρόσκαιρο αυτό κόσμο σε ηλικία 76 ετών,ο σεβαστός ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου,αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος Πήχος.

Η υγεία του ήταν ήδη βεβαρημένη, όμως τελευταία ταλαιπωρήθηκε πολύ από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και ο ήδη καταβεβλημένος οργανισμός του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσηλευτήριο Ευαγγελισμός που νοσηλευόταν.

Ο αείμνηστος π.Χρυσόστομος καταγόταν από τα Ιωάννινα και ήταν πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης π.Αυγουστίνου Καντιώτου. Ήταν μέλος της ιεραποστολικής Αδελφότητος ΣΤΑΥΡΟΣ και υπηρετούσε ταυτόχρονα ως ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Εξελέγη ηγούμενος της Μονής Λογγοβάρδας στις 27 Μαΐου του έτους 2001, μετά από την αιφνιδιαστική κοίμηση σε ηλικία μόλις 56 ετών του τότε ηγουμένου της π.Επιφανίου Χατζοπούλου,που καταγόταν από την Νάξο. Έτσι,ο π.Χρυσόστομος, έγινε αιτία της εκ νέου επάνδρωσης της ιστορικής Μονής Λογγοβάρδας με νέα Αδελφότητα, που ήταν και αυτοί πνευματικά παιδιά του π.Αυγουστίνου.

Στα είκοσι χρόνια που διετέλεσε ηγούμενος, προσπάθησε να συνδυάσει με επιτυχία την ιεραποστολική δραστηριότητα με το μοναχικό ιδεώδες. Έτσι, συνέχισε ακούραστα να εξομολογεί τα ανά την Ελλάδα πνευματικά του παιδιά και να κηρύττει με ιδιαίτερη έμφαση τον λόγο του Θεού.

Έδειχνε πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη φροντίδα για τις Λεύκες, επειδή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του π.Αυγουστίνου. Εξομολογούσε τακτικά στο Αυγουστίνειο Πνευματικό Κέντρο και έδινε πρόθυμα ευλογία και σε άλλους μοναχούς να έρχονται να επιτελούν το ιερό έργο της κατήχησης στους Λευκιανούς.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μαζί με τους δικαίους και να δώσει παρηγοριά στα πνευματικά του παιδιά που έμειναν ορφανά και στερούνται την πολύτιμη καθοδήγησή του.

Εκφράζουμε τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας στα μέλη της Αδελφότητας της Μονής Λογγοβάρδας και ευχόμαστε ο Θεός να αναδείξει αντάξιο διάδοχο του ώστε το Μοναστήρι να συνεχίσει να είναι ένας φωτεινός φάρος της Ορθοδοξίας στην δύσκολη εποχή μας.

Να έχουμε όλοι μας την ευχή του π.Χρυσοστόμου.”

Πάτερ Γεώργιος Τριαντάφυλλος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.