Την Κυριακή 22-4-2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος μετέβη στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους (Αγίου Αρσενίου) Πάρου και λειτούργησε στο Καθολικό της. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Εν συνεχεία μετέβησαν όλοι μαζί λιτανευτικά (πατέρες και προσκυνητές της Μονής) στην Μοναστηριακή Τράπεζα όπου παρετέθη δείπνο για όλους.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Τράπεζα και στο τέλος συνεχάρη, τον Ηγούμενο και τους πατέρες και όσους διακόνησαν και ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες.

Την Δευτέρα 23-4-2018 μετέβη στην Αγγεριά Πάρου όπου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου προεξήρχε της Θεία Λειτουργίας και ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας προέστη της καθιερωμένης λιτανείας κατά την διάρκεια της οποίας συμμετείχε τιμητικό άγημα της Φρεγάτας (Φ/Γ)“ΑΔΡΙΑΣ“ (με επικεφαλής τον κυβερνήτη του πλοίου) που κατά τις ημέρες αυτές είναι αγκυροβολημένη στην θαλάσσια περιοχή της Αλυκής Πάρου. Άνδρες του αγήματος κρατούσαν και την Εικόνα του Αγίου Γεωργίου κατά την Ιερή περιφορά της.

Το μεσημέρι ανεχώρησε εκτάκτως για την Νάξο, λόγω εφνιδίου εκδημίας του αειμνήστου Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναου Ζωοδόχου Πηγής Ιωάννου Φακίνου για να προστεί της Εξοδίου Ακολουθίας του, στον ως άνω Ιερό Ναό.

Πάρος: Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Αγγεριά
Πάρος: Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Αγγεριά
Πάρος: Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Αγγεριά
Πάρος: Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Αγγεριά
Πάρος: Εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Αγγεριά

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.