Την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο υπέβαλε ο Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης μετά από 3.5 χρόνια στο πηδάλιό της επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής, αποδέχτηκε με λύπη του την παραίτηση του Γεωργίου Μ. Καντώνη από τη θέση του Προέδρου του ιδρύματος με ισχύ στις 31 Αυγούστου 2023.

Ο κ. Καντώνης γνωστοποίησε την πρόθεσή του με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στις 21 Απριλίου. Το σώμα της επιστολής είχε ως εξής:

«Σε αυτήν την ένδοξη περίοδο της Ανάστασης του Κυρίου μας, είμαι ευγνώμων για την αγάπη και την υποστήριξή Του στη διακονία που πρόσφερα στην αγαπημένη μας Εκκλησία στην Αμερική. Με μεγάλη μου λύπη, ωστόσο, και με την καθοδήγηση των γιατρών μου, πρέπει να υποβάλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Hellenic College Holy Cross (Hellenic College, Inc.) για προσωπικούς λόγους υγείας, με ισχύ από τις 31 Αυγούστου.

Ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με τους καλούς ανθρώπους στο HCHC. Το προσωπικό, η σχολή και η διοίκηση βοήθησαν πολύ στα επιτεύγματα που έχουμε κάνει. Είμαι πολύ ευγνώμων στο Διοικητικό Συμβούλιο που ήταν αφοσιωμένο και υποστηρικτικό. Έχουμε λάβει πολλές γενναιόδωρες συνεισφορές από πιστούς και είμαι τόσο ευγνώμων για τη γενναιοδωρία τους…. Το μέλλον της Πίστης μας σε αυτούς τους δύσκολους πολιτιστικούς και οικονομικούς καιρούς καθορίζεται από πολλές απόψεις από το μέλλον του Τίμιου Σταυρού του Ελληνικού Κολλεγίου. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε αυτό το μέλλον. Σας διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω πλήρως αφοσιωμένος μέχρι την τελευταία μου μέρα προκειμένου να διασφαλίσω μια ομαλή μετάβαση και να διατηρήσω τη θετική δυναμική που έχει αναπτυχθεί», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καντώνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κάνοντας δεκτή την παραίτηση του κ.Καντώνη, με λύπη, όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε:

«Με μεγάλη μου λύπη έλαβα επιστολή παραίτησης από τον κ. Γεώργιο Καντώνη από τη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού για λόγους που αφορούν την υγεία του. Η παραίτησή του, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα τέλη Αυγούστου, είναι ωστόσο θλιβερή καθώς η ηγεσία του από την ανάληψη αυτής της θέσης τον Δεκέμβριο του 2019 υπήρξε υποδειγματική και απέφερε πολλούς καρπούς.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η χρηματοοικονομική σταθερότητα του ιδρύματος αποκαταστάθηκε με τη σημαντική μείωση του προηγουμένως σημαντικού χρέους του. Ομοίως, το ακαδημαϊκό σθένος και η θεσμική ασφάλεια αποκαταστάθηκαν με την πρόσφατη πλήρη επαναδιαπίστευσή του από τη NECHE (Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας). Επιπλέον, το όραμα του αγαπημένου μας Σχολείου ενισχύθηκε μέσα από νέα προγράμματα, κέντρα και ινστιτούτα που έφεραν ακόμη μεγαλύτερη προβολή και αναγνώριση στον Τίμιο Σταυρό του Ελληνικού Κολλεγίου.

Εκ μέρους ολόκληρης της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Γεώργιο Καντώνη για το υποδειγματικό του έργο, την ένθερμη αφοσίωσή του και την ατέλειωτη αγάπη για τον Τίμιο Σταυρό του Ελληνικού Κολλεγίου. Επιπλέον, θα ήθελα να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες για τη φιλία του και για τη στενή και εγκάρδια συνεργασία μας που συνέβαλαν στην προώθηση αυτού του σημαντικότερου θεσμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Τέλος, προσεύχομαι για τον Γεώργιο εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής μας για την επιστροφή του σε πλήρη υγεία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.