Την παραίτησή του υπέβαλε ο Μεχμέτ Μποϊνουνκαλίν, πρώτος ιμάμης της Αγίας Σοφίας μετά τη μετατροπή της σε τζαμί. Στην ανακοίνωση που συνοδεύει την παραίτηση, δεν δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις, τονίζεται ωστόσο ότι ο Μποϊνουνκαλίν, που είναι Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, θα επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά.

Ο πρώτος Ιμάμης της Αγιά Σοφιάς έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των τοποθετήσεών του σε διάφορα θέματα, που ενόχλησαν ακόμα και στελέχη του περιβάλλοντος του Ερντογάν. Ο Μποϊνουνκαλίν επέκρινε ακόμα και στην νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας της χώρας, τονίζοντας ότι αποτελεί «απαίτηση του Ισλάμ» να μειώνονται τα επιτόκια ή και να καταργούνται εντελώς.

Ωστόσο, η μεγάλη θύελλα ξέσπασε τον περασμένο Μάρτιο, όταν εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ ότι δίνουν υπερβολική διάσταση στο θέμα των γυναικοκτονιών στην Τουρκία. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο όρος «γυναικοκτονία» στοχεύει στο να κάνει τις γυναίκες εχθρούς των ανδρών. «Η δολοφονία είναι δολοφονία», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.