Την παραίτηση του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο - Το παρασκήνιο

Και ξαφνικά έχουμε…παραιτήσεις στο Πατριαρχείο αμέσως μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης! Την παραίτηση του μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιου από τη θέση του διευθυντή του γραφείου εκπροσώπησης του Πατριαρχείου στην Αθήνα ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο επικαλούμενο λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η Α.Θ.Παναγιότης ο Πατριάρχης δέχθηκε σήμερα, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022, τον Σεβ. Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος του υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ο Πατριάρχης αποδέχθηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις επί επταετία και πλέον υπηρεσίες του στην εν λόγω θέση» αναφέρεται.

Αλλά για τους παροικούντες το… Πατριαρχείο είναι προφανές ότι η παραίτηση αυτή έχει…άρωμα Κρήτης. Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως ήταν εξ εκείνων που πήγε κόντρα στις επιθυμίες του Βαρθολομαίου για την εκλογή του Ευγενίου και ψήφισε τον Κισάμου Αμφιλόχιο. Θυμίζω ότι η ψηφοφορία κρίθηκε στο 7-5. Η…διαφωνία αυτή έχει βάθος και η εκλογή Αρχιεπισκόπου ήταν απλως η αφορμή. Έχει να κάνει περισσότερο με την διαδοχή στο Φανάρι. Έτσι είναι προφανές ότι ο Πατριάρχης δεν προσπέρασε την ‘”ανταρσία” αυτή και καταλήξαμε στην “παραίτηση” για…λόγους υγείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.