ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Σοβαρή παρέμβαση από την Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, έγινε στην “Σπιναλόγκα” του AIDS στην Τανζανία, στο παραλιακό χωριό Καλομπέρα της Μπουκόμπας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Η προσπάθεια βοήθειας προς την κλειστή αυτή κοινότητα ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν οι αδελφές από το Μοναστήρι της Αγίας Μακρίνας έκαναν ιεραποστολή και βαπτίσθηκαν 50 νέοι χριστιανοί. Πριν δύο μήνες ξεκίνησαν δύο Κατηχητές συστηματική κατήχηση και λειτουργικές συνάξεις, για την συγκέντρωση των βαπτισμένων και την προετοιμασία των νέων κατηχουμένων.

Κτίσθηκε πρόχειρος Ναός προς τιμήν του Αγίου Μηνά και η Ορθοδοξία μπήκε για τα καλά στην κοινότητα αυτή. Με αφορμή τον ερχομό των επισκεπτών από την Ελλάδα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του χωριού και μετά από άδεια από το Κράτος, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος με γιατρούς και κατηχητές επισκέφθηκε την Καλομπέρα.

Οι ιθαγενείς αφού υποδέχθηκαν με πολύ χαρά τους επισκέπτες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κοντά στη λίμνη Βικτώρια και παρακολούθησαν την ενημέρωση που έγινε για την μεγάλη απειλή του AIDS, τις αιτίες εξάπλωσης και τους τρόπους αντιμετώπισης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή από τον πρόεδρο του χωριού κ. Ησαΐα και τον εφημέριο π. Σπυρίδωνα.

Μίλησαν η κ. Βαρβάρα Κορωναίου, γιατρός από την Φλώρινα, και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου της Επισκοπής “ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ” κ. Ηλίας Habuhabu.

Τις ενημερωτικές ομιλίες έκλεισε ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος προτρέποντας τους κατοίκους να προσέλθουν στις δωρεάν εξετάσεις, που θα γίνονται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Επισκοπής. Κάλεσε, ακόμη, τους κατοίκους να βάλουν ένα τέλος στους θανάτους από AIDS και να σταματήσουν την εξάπλωση της επιδημίας στην κοινότητά τους.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα τους βοηθήσει αποτελεσματικά, όπως είπε ο Θεοφιλέστατος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δώρα, τραγούδια και παιχνίδια για τα παιδιά από τους επισκέπτες από την Ελλάδα με επικεφαλής την κ. Ελένη Ματρατζή δικηγόρο από την Αθήνα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.