Ετοιμάζουν συγκέντρωση στη Μονή Πετράκη

Άνευ προηγουμένου η στάση των Μανιατών Αθήνας και Πειραιά σχετικά με την εκλογή νέου Μητροπολιτη Μάνης στις 7 Φεβρουαρίου.

Ετοιμάζουν συγκέντρωση την ημέρα εκλογής νέου Μητροπολίτη έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου έτσι ώστε να προκαταβάλλουν τη στάση της Συνόδου για το ζήτημα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

΄΄Σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε στον Πειραιά, την δεύτερη πατρίδα μας, οι Μανιάτες που κατοικούμε σε Πειραιά και Αθήνα και έχουμε άρρηκτους δεσμούς με την Μάνη και ομόφωνα αποφασίσαμε:

– Να ζητήσουμε με σεβασμό από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει την φωνή μας και να μην αγνοήσει την ιερή μας επιθυμία, που δεν είναι άλλη από την εκλογή ως νέου Μητροπολίτη της Ι. Μ. Μάνης, του προσώπου που γνωρίζουμε εδώ και είκοσι έξι χρόνια, που διακονεί την εκκλησία της ιδιαίτερης πατρίδας μας άψογα.

Ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο κληρικός που αφιέρωσε τη ζωή του και είναι πανταχού παρών στην κάθε σπιθαμή του τόπου μας. Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

— Να καταστήσουμε σαφές προς όλους, ότι είναι καθολική η απόφαση στήριξης της επιλογής αυτής και η προτροπή προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να μην την αγνοήσουν και να την αξιολογήσουν κατάλληλα.

— Να ζητήσουμε από τον Τοποτηρητή της Ι. Μ. Μάνης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο να μεταφέρει την κοινή μας θέληση σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

— Να συναντηθούμε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και να του μεταφέρουμε με σεβασμό την κοινή μας επιθυμία.

— Να είμαστε όλοι παρόντες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα της εκλογής του Νέου Επισκόπου της Ι. Μ. Μάνης, στην Ιερά Μονή Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της εκλογής.΄΄

ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο Παρέμβαση στην Ιερά Σύνοδο από Μανιάτες για Συμεών Λαμπρινάκο

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.