ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σε παρέμβασή του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την ενέργεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα – «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε – και η επένδυση σε αυτά.

Το ελληνικό σχέδιο για μεταφορά ρεύματος από ΑΠΕ στην Ευρώπη
Νέα πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της ΕΕ αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως έγραψε ο ΟΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των 27 κρατών – μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, πρόταση για την επέκταση και ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου της Ευρώπης.

Στόχος είναι η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ στην Αίγυπτο μέσω Ελλάδας και από τη χώρα μας στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, αλλά και από ΑΠΕ άλλων χωρών της Βόρειας Αφρικής προς τη Νότια Ευρώπη και από εκεί στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι να υπάρχουν ισχυρές ηλεκτρικές διασυνδέσεις για τη μεταφορά της πράσινης και φθηνής ενέργειας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.