Παρέμβαση υπέρ του Μητροπολίτη Κέρκυρας και του ιερέα στο Κουκάκι, έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος κατά την Ακολουθία του Νυμφίου που τελέστηκε στον Μμητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος ζήτησε από το συντοπίτη υπουργό Δικαιοσύνης (εκλέγεται στην Καρδίτσα, ως γνωστόν) κ. Κώστα Τσιάρα να δει με επιείκεια το θέμα, επισημαίνοντας, ότι η λιτάνευση του Αγίου Σπυρίδωνα σχετίζεται με την προστασία που παρείχε ο Άγιος στο νησί, από την πανώλη. Ενώ για την περίπτωση του π. Γεώργιου στο Κουκάκι, που κοινώνησε δύο παιδιά από την πλαϊνή εξώπορτα της εκκλησιάς, αρμόδιος για να τον κρίνει διοικητικά για την πράξη του αυτή είναι ο οικείος Μητροπολίτης.

Να σημειωθεί ότι η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, τελείται από τον 17ο αιώνα, σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης και αποτελούσε την πιο μεγάλη σε διαδρομή λιτανεία του Αγίου, καθώς το Ιερό Σκήνωμα περιφέρεται κατά μήκος της νοητής γραμμής των παλαιών ενετικών τειχών της πόλης, με αρκετές στάσεις για δεήσεις και παρακλήσεις.

EL ROMIO

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.