Επισήμανση σε προηγούμενο άρθρο του εκδότη Ανδρέα Καραγιάννη. ΄΄Σε αυτά που γράφετε για την περίπτωση Καρούσου, υπάρχει μία ανακρίβεια: δεν είναι τελείως μόνος στην περιπέτεια που περνάει.΄΄

Τον υποστήριξα και είπα την αλήθεια στην ΕΔΕ – μέχρι που ο διενεργών την ΕΔΕ ζήτησε να εξετασθεί εάν θα έστεκε δίωξή μου … επειδή κατέθεσα ότι ως δημόσιος υπάλληλος ήταν ο Καρούσος υποχρεωμένος σύμφωνα με το σύνταγμα να εφαρμόσει τις αποφάσεις τού Συμβουλίου της Επικρατείας! Και φυσικά η δράση μου στην όλη υπόθεση τού αγώνα για την υπεράσπιση του ορθοδόξου μαθήματος θρησκευτικών και κατόπιν στον αγώνα ενάντια στα αντισυνταγματικά και αντιορθόδοξα προγράμματα δεν ξεκινά από το σημείο αυτό. Από το 2010 γράφω και δημοσιεύω ασταμάτητα για το θέμα αυτό.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε άφθονα άρθρα μου. Συνέλεξα τα προβληματικά σημεία τα οποία παραδώσαμε στους δικηγόρους και τα παρέδωσαν στους δικαστές του ΣΤΕ ώστε να κατανοήσουν γιατί τα προγράμματα είναι αντισυνταγματικά. Ποιός άλλος θα το έκαμε αυτό; Δημοσίευσα ολόκληρο βιβλίο με τίτλο “υπερασπίζοντας τη διωκόμενη ορθόδοξη παιδεία στο ελληνικό σχολείο” και κυκλοφόρησε σε όλα τα περίπτερα. Είναι το μοναδικό βιβλίο για το θέμα αυτό. Και φυσικά όταν έλθει η υπόθεση στο πειθαρχικό, θα καταθέσω και πάλι υπέρ τού συναδέλφου και υπέρ της αληθείας. Μαζί κι ένας ακόμη συνάδελφος θεολόγος και συνδικαλιστής από τον Πειραιά, ο οποίος επίσης κατέθεσε υπέρ τού Καρούσου στην ΕΔΕ. Δεν αναφέρω το όνομά του εδώ, διότι δεν γνωρίζω εάν θέλει.

Ευάγγελος Στ. Πονηρός Δρ Θ., Μ.Φ.
Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων Αττικής
Αντιπρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.