Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν την διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουν».

Ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη ανακοίνωσε ότι για τους «είκοσι συγκεκριμένους Δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν, θα δοθεί παράταση για την διαδικασία δήλωσης των περίφημων αδήλωτων τετραγωνικών, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν την διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουν».

Η προθεσμία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου

Παράταση της ρύθμισης για τα αδήλωτα τετραγωνικά στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» προανήγγειλε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) τριών ταχυτήτων έχει βεβαιώσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν τον φόρο που αναγράφεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς τους στο σύστημα TAXISnet κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών, όμως, τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που πρέπει τελικά να πληρωθούν δεν είναι αυτά που αναγράφουν τα αναρτημένα στο TAXISnet εκκαθαριστικά του φόρου, αλλά είναι άλλα, πολύ μικρότερα ποσά που έχουν προκύψει λόγω συμψηφισμών των αρχικών οφειλών του ΕΝΦΙΑ με ποσά επιστροφών φόρου που δικαιούνται να εισπράξουν φέτος από διάφορες αιτίες.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτών πρόκειται για ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων στους οποίους η ΑΑΔΕ έχει προβεί σε μείωση του οφειλόμενου ΕΝΦΙΑ λόγω αφαίρεσης του ποσού της έκπτωσης φόρου που δικαιούνται επειδή υποχρεώθηκαν να εισπράξουν από τους μισθωτές τους τα ενοίκια των μηνών Μαρτίου-Ιουνίου 2020 μειωμένα κατά 40%. Στις περιπτώσεις αυτές, οι μειώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ ισοδυναμούν με το 30% των μη εισπραχθέντων ποσών των ενοικίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.