Μετά την παράταση, η πλατφόρμα θα κλείσει, θα γίνουν οι τυπικοί έλεγχοι για την ακρίβεια των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Στην συνέχεια, οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αποδοχή των ενισχύσεων που θα έχουν προκύψει από τον μαθηματικό τύπο του ΥΠΟΙΚ. Ανάλογα με την πορεία που θα έχει και η δεύτερη διαδικασία, οι πιστώσεις των ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα ξεκινήσουν από τις 22 του μήνα, με προοπτική η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων να έχουν λάβει την ενίσχυση μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου.

Ως γνωστό, η επιστρεπτέα προκαταβολή 5, συμπληρώνει την επιστρεπτέα 4, καλύπτοντας και τους δύο τελευταίους μήνες του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι από το ποσό της ενίσχυσης που θα προκύψει από τον αλγόριθμο του υπουργείου οικονομικών, για όσες επιχειρήσεις μπήκαν και στον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, θα αφαιρεθεί η ενίσχυση που έχουν πάρει ήδη και θα τους πιστωθεί η διαφορά.

Κάτι τέτοιο για μεγάλο αριθμό ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και εργαζομένων που αμείβονται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που μπήκαν και στον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας θα σήμαινε ενίσχυση μικρότερη από 1000 ευρώ ή και μηδενική.

Ωστόσο ξεκαθαρίστηκε πρόσφατα από το υπουργείο οικονομικών ,ότι η ελάχιστη ενίσχυση των 1000 ευρώ θα είναι “καθαρή” και πέρα από όποιους συμψηφισμούς.

Σημαντικό είναι ότι στις τέσσερις περισσότερες μέρες που θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα εκτός από αιτήσεις θα δέχεται και διορθώσεις, με στόχο να πάρουν όλοι όσοι δικαιούνται να ενταχθούν, το σύνολο της ενίσχυσης που τους αναλογεί.

Σε δεύτερη ανάγνωση, η 4ήμερη παράταση θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τις αιτήσεις που είχαν φτάσει ήδη πάνω από 480,000 με βάση τα χθεσινά στοιχεία, έναντι περίπου 400.000 που ανέμενε το Υπουργείο Οικονομικών.

Η μεγάλη συμμετοχή ήταν κάτι το αναμενόμενο αφού και σε αυτόν τον κύκλο θα ισχύσει ότι το 50% της ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο, ενώ δικαίωμα ένταξης έχουν οι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, με εξαίρεση μόνο τις πολύ μεγάλες που απασχολούν πάνω από 1000 άτομα .

Ένα επιπλέον κίνητρο, είναι και η ελάχιστη ενίσχυση των 1000 ευρώ χωρίς που έχει ιδιαίτερη σημασία, για τις εταιρίες χωρίς προσωπικό και ταμειακή μηχανή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.