Στις 10 Ιανουαρίου 2021, την Κυριακή μετά τη Γέννηση του Χριστού, ο Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος, Πατριαρχικός Έξαρχος Δυτικής Ευρώπης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Τριών Ιεραρχών στο Παρίσι.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας, λαμβάνοντας υπόψη την αυτοθυσία και προσωπική προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας της λοιμώξεως του κορονοϊού ο ιερέας Νικόλαος Τιχοντσούκ, νοσηλευτής του νοσοκομείου Παρισίων Cochin και ο διάκονος Μάρκος Αντρόννικοφ, επικεφαλής του τμήματος πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Antoine Beclère (στην πόλη Κλαμάρ), αξιώθηκαν τα μετάλλια της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «Πατριαρχική ευγνωμοσύνη».

Εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου τις διακρίσεις απένειμε ο Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος.

Νωρίτερα, λαμβάνοντας υπόψη το γεμάτο αυτοθυσία έργο τους κατά της λοιμώξεως του κορονοϊού η Κ. Λιάχοβα, ενορίτισσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Παρισίων, ιατρός του νοσοκομείου Παρισίων Hospitalière Sainte-Marie, επίσης αξιώθηκε το μετάλλιο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «Πατριαρχική ευγνωμοσύνη».

Τη διάκριση εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου της απένειμε στις 7 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού στο Καθολικό της Αγίας Τριάδος, ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.