Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής συνεχάρη την ΠτΔ για το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας και έκανε λόγο για εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Εκεί συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και του απένειμε τον μεγαλοσταυρό του τάγματος της τιμής.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του πέρασε ψήφισμα ομόφωνα στην αμερικανική Γερουσία για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Επίσης συνεχάρη την ΠτΔ για το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της χώρας, γεγονός που τονίζει τις δυνατότητες των νέων γυναικών σήμερα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών και τόνισε πως προσβλέπει στην τελική υπογραφή του νομοθετήματος για τα αμυντικά.

«Γνωρίζοντας τα εξαιρετικά σας αισθήματα για την Ελλάδα, είναι μεγάλη η χαρά μου να σας καλωσορίσω στην πατρίδα μας και στο Προεδρικό Μέγαρο», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε προωθώντας την ελληνοαμερικανική φιλία, καθώς και για την πίστη σας στις κοινές αρχές που μας ενώνουν: τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου. Εκπροσωπείτε με τον πιο γνήσιο τρόπο μια ιδιαίτερα ισχυρή δημοκρατία του κόσμου, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, της οποίας η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Σύνταγμα εμπνεύστηκαν σε σημαντικό βαθμό από τα ιδεώδη της Αθηναϊκής δημοκρατίας και τις αξίες της Κλασσικής Ελληνικής φιλοσοφίας. Είναι επίσης αξιέπαινη η διαχρονική σας προσπάθεια για την ενίσχυση του ρόλου του κατ’ εξοχήν νομοθετικού οργάνου, της Γερουσίας, στη χάραξη και υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ με βάση τις αξίες αυτές.
Παράλληλα έχουμε εκτιμήσει την ευαισθησία σας για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, τη στράτευσή σας στον αγώνα εναντίον όσων υπονομεύουν την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς και το ενδιαφέρον σας για την ισχύ του κράτους δικαίου και του διεθνούς δικαίου, αρχές στις οποίες η Δύση είναι προσηλωμένη», πρόσθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η επίσκεψή σας συμπίπτει με μια καθοριστική στιγμή για το ελληνικό έθνος, την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. Τότε που οι δικοί μας πρωτεργάτες του Αγώνα για ανεξαρτησία επαναστάτησαν για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, να ανακτήσουν την πολύτιμη ελευθερία τους και να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος, ακολουθώντας το παράδειγμα της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης.

Η πίστη μας στην ελευθερία και τη δημοκρατία, η προσήλωση στην ειρήνη και το διεθνές δίκαιο, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα και αποτελούν διαχρονικό οδηγό μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε την πρόοδο όλων των εθνών που μοιράζονται τις αρχές αυτές, οι οποίες πιστεύουμε ακράδαντα πως αποτελούν τη μεγαλύτερη έμπνευση, ελπίδα και δύναμη που μπορεί να έχει ένας λαός. Παράλληλα, θα σταθούμε εμπόδιο σε όσους τις επιβουλεύονται, όπως πράξαμε σε κάθε περίπτωση που χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας.

Προσβλέπουμε ολόψυχα στην ενίσχυση της επωφελούς συνεργασίας με την χώρα σας και σας τιμάμε σήμερα ως ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης του ελληνικού λαού για τις ουσιαστικές προσπάθειές σας, επί σειρά ετών, για τη συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και για την προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.