Παράνομη χαρακτηρίζεται, με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκική Navtex που εκδόθηκε την Παρασκευή από τον σταθμό της Αττάλειας για ναυτικές ασκήσεις με βολές πυροβόλων μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στην Navtex που εκδόθηκε, η τουρκική ειδοποίηση προς ναυτιλωμένους χαρακτηρίζεται ως παράνομη και ότι παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μεταδίσει το ΚΥΠΕ, η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κερύνειας και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου.

Διμερείς σχέσεις, τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στην ατζέντα συνομιλιών Πομπέο στη Λευκωσία
Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή και το Κυπριακό θα περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, θα έχει στη Λευκωσία, σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον ομολόγό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση θα διεξαχθεί το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Λευκωσία χαρακτηρίζει την επίσκεψη σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη και τη χρονική συγκυρία με τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.