Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Το έθιμο και η ιστορία της Βασιλόπιτας την Πρωτοχρονιά. Οι ευχές για το νέο έτος και η σχέση της με την Ορθόδοξη Θρησκευτική παράδοση και τον Μέγα Βασίλειο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: H εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα με σοκολάτα

Υλικά

350γρ αμυγδαλόπαστα
150γρ άχνη ζάχαρη
3 αυγά
100γρ αλεύρι
50γρ βούτυρο
100γρ κουβερτούρα
50γρ σκόνη αμυγδάλου
30γρ μαύρο ρούμι ή κονιάκ
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100γρ διάφορα αποξηραμένα φρούτα
50γρ σταφίδα μαύρη και ξανθιά
1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
2. Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών αμυγδαλόπαστας.
3. Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν.
4. Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι και μετά από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
5. Προθερμαίνουμε στους 1700C το φούρνο.
6. Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
7. Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.