Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Μεγάλου Αγιασμού 5 Ιανουαρίου 2022 με τον Όρθρο και τις Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Θεοφανείων Ζωντανά. Παραμονή των Φώτων. Ο Όρθρος και οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων με τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου – Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός. Προεόρτια Θεοφανειων 5 Ιανουαρίου 2022. Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού LIVE.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και των Μεγαλων Ωρών των Θεοφανείων με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 07.00.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελείται 10 φορές το έτος. Μία από αυτές είναι η Παραμονή των Φώτων.

ΦΩΤΑ – ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ: Παραμονή Θεοφανείων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 07.00. Προεόρτια Φώτων με τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

ΕΟΡΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
ΦΩΤΑ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Μεγάλου Αγιασμού 5 Ιανουαρίου 2022 με τον Όρθρο και τις Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Μεγαλων Ωρών των Φώτων – Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Μεγάλος Αγιασμός. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μεγαλεσ Ωρεσ
θεοφανεια
Φωτα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Εσπερινοσ
Παρακληση
5 Ιανουαριου
6 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.