Ενόχλησε πολύ το άρθρο του ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline για τις προκλήσεις των δωδεκαθεϊστών ανήμερα της Πεντηκοστής με αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου επίθεση...

Από ότι φαίνεται η..Αθηνά δεν τους έδωσε τη δέουσα σοφία και ο Απόλλωνας δεν τους φώτισε το νου γιατί πέραν από τις ανακρίβειες που γράφουν στο σχόλιό τους, η καφενειακού επιπέδου απάντησή τους αποκαλύπτει και το ποιόν τους. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν αναφερόμενοι ονομαστικά στο ΕΚΚΛΗΣΙΑOnline

“Πονάνε οι κακομαθημένοι φανατικοί! Και αποκαλούν “πρόκληση” τις τελετές μιας ΑΛΛΗΣ και δη ΕΘΝΙΚΗΣ Θρησκείας, από την οποία μάλιστα οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμην για τα επί αιώνες εγκλήματά τους εναντίον της. “Ανήμερα της Πεντηκοστής”, γράφουν οι απερίγραπτοι! Λες και όλος ο κόσμος οφείλει να περιστρέφεται γύρω από τον δικό τους “χαβά”.
Πρόκειται για επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας. Δηλαδή ιστοσελίδα που πληρώνεται ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα, μέσω των φόρων, για να κάνει προπαγάνδα ένας φορέας που εξακολουθεί σκανδαλωδώς να ΜΗΝ φορολογείται. Το σκάνδαλο αυτής της μισαλλοδοξίας, όσο και της ληστείας των χρημάτων μας για χρηματοδότηση εχθρών μας, είναι τεράστιο. Να πάρει θέση η για την ώρα ανύπαρκτη και γονατισμένη μπρος στους θεοκράτες επίσημη Πολιτεία”.

Προσπερνάμε το ότι δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν πως η ιστοσελίδα μας δεν αποτελεί επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας, αλλά  προϊον ανεξάρτητης δημοσιογραφικής εργασίας και βεβαίως οι δημοσιογράφοι μας δεν πληρώνονται από κρατικά κονδύλια ούτε με δραχμές ούτε με τη μνα. Αντιλαμβανόμαστε πως το σχολιό τους αυτό έγινε για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και απευθύνεται σε αδαείς που πιστεύουν τέτοια αστήρικτα ψεύδη.

Προσπερνάμε και τους χαρακτηρισμούς που το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαρακτηρίζουν τους ίδιους και να αποδεικνύουν τον…πολιτισμό τους αφού προφανώς αγνοούν την ελευθερία έκφρασης και πάμε στην ουσία. 

Μην έχοντας λοιπόν άλλα επιχειρήματα, καταφεύγουν στην γνωστή καραμέλα για τη φορολόγηση της Εκκλησίας. Γνωστή κουτοπονηριά… Ούτε οι πρώτοι είναι ούτε βέβαια οι τελευταίοι. 

Εμείς δεν κουραζόμαστε να θυμίζουμε πως η Εκκλησία φορολογείται και μάλιστα βαρέως. Πρώτα από όλα τα ακίνητα της Εκκλησίας φορολογούνται με διπλάσιο συντελεστή από αυτά του Δημοσίου. Κατά τα λοιπά οι Ιερές Μητροπόλεις με τα εκκλησιαστικά τους ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και οι Ενορίες, οι οποίες είναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τις παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους :

 

1.Φόρο επί των κατ’ έτος μισθωμάτων, που εισπράττουν από ακίνητα, με συντελεστή 20% επί της αξίας τους,
2.Συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων τους από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών με συντελεστή 3%,
3.Προκαταβολή του φόρου (για το επόμενο έτος) με συντελεστή 55% επί της αξίας του παραπάνω συμπληρωματικού φόρου,
4.Φόρο επί της ακινήτης περιουσίας τους με συντελεστή 3‰ επί της αντικειμενικής αξίας τους (εκτός εάν πρόκειται για οικοδομήματα λατρευτικής, εκπαιδευτικής, θρησκευτικής ή κοινωφελούς χρήσεως π.χ. Ι. Ναοί, γηροκομεία, χώροι συσσιτίων),
5.Φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους,
6.Τέλος χαρτοσήμου και δικαιώματα ΟΓΑ συνολικού ποσοστού 2,40% επί κάθε χρηματικής παροχής πιστών προς τους Ι. Ναούς λόγω ιεροπραξιών.

Επίσης τα παραπάνω νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας παρακρατούν και αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα παρακάτω φορολογικά έσοδα :

1.Φόρο μισθωτών υπηρεσιών για τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους και συνεργάτες τους, που αμείβονται από τον προϋπολογισμό τους,
2.Φ.Π.Α. με τους προβλεπομένους συντελεστές για υπηρεσίες και αγαθά,
3.Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 8% σε όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών,
4.Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 4% σε όλα τα δελτία αποστολής αγαθών και με συντελεστή 1% για τα υγρά καύσιμα.

Τέλος, η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτης περιουσίας για τα ακίνητα λατρευτικής, θρησκευτικής και κοινωφελούς χρήσεως ισχύει από το έτος 2008 για όλα τα θρησκεύματα και δόγματα, που έχουν ακίνητη περιουσία εντός Ελλάδος και αφ’ ετέρου ότι, παρότι τα έσοδά Της προέρχονται μέχρι σήμερα από το υστέρημα πιστών.

Το δε σχόλιο περί “της ληστείας των χρημάτων μας για χρηματοδότηση εχθρών μας” το αφήνουμε στην κρίση σας…

Ίσως λοιπόν οι χλαμύδες και οι παιάνες να μοιάζουν χαριτωμένα για κάποιους , αλλά όταν πρόκειται για πραγματικη΄συζήτηση τα επιχειρήματά τους είναι για τον Καιάδα…  

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.