Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 12 Αυγούστου 2018, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το δέκατο τρίτο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005.

Προηγήθηκε το προηγούμενο βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, η τέλεση του τρισαγίου και συμβολικό άναμμα κεριών εις μνήμη των 121 θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα και βύθισαν στο πένθος τα οικεία τους πρόσωπα.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου προέστη ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά και το ιερατείο του ναού.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας κ. Κώστας Ιακώβου, ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των θυμάτων στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.

Ευχόμαστε ο αρχήγος της ζωής και του θανάτου, ο κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Παναγία μητέρα του της οποίας την ιερά μετάστασι θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες, να αναπαύουν εν χώρα ζώντων τις ψυχές των αδικοχαμένων συμπολιτών μας και να χαρίζουν την άνωθεν παρηγοριά και ενίσχυση στις οικογένειες τους.

Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005 Παραλίμνι: Σε φορτισμένο κλίμα το μνημόσυνο των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.