Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςτην Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην εγκύκλιο της Ι. Συνόδου σχετικά με την καθιέρωση της ημέρας για την προστασία της ζωής τουΑγέννητου Παιδιού τονίζοντας ότι, για μια ακόμη φορά η Εκκλησία μας, δια της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας, Προστασίας του Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος, παίρνει θέση και ενημερώνει του Πιστούς προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την ανεκτίμητη αξία και μοναδικότητα του θαύματος της ζωής, τα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων εμβρύων αλλά και την ηθική και οικονομική στήριξη των εγκύων.

Την ίδια ημέρα, στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του ΣωτήροςΠεριγιαλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεώνκ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία και ομίλησε στους Πιστούς ερμηνεύοντας την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής εστιάζοντας στην πίστη των ανθρώπων, που θεράπευσε ο Κύριος, τονίζοντας ότι, τα θαύματα δεν είναι αυτά που γενούν την πίστη αλλά η πίστη είναι αυτή που γεννά τα θαύματα.

Όταν ο Θεός δει στον άνθρωπο την πίστη του τότε ανοίγει τους κρουνούς της αγάπης Του και στην συνέχεια συντελείται το θαύμα. Ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας για την επικείμενη Πανήγυρη της Ενορίας τους και ευχήθηκε όπως ο Κύριος μας φωτίσει τα σκοτάδια των ψυχών μας και χαρίσει πνευματικές αισθήσεις, ώστε να βλέπουμε και να ακούμε τον Χριστό!

Το απόγευμα της Κυριακής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχεώνκ. Αγάπιοςμετέβηστην Ξυλοκέριζα και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε στην Ι. Παράκληση και ομίλησε επίκαιρα στους Πιστούς.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.