Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πεύκα.

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τη σημειολογία της Βυζαντινής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους πιστούς ερειδόμενος στην ιερή υμνογραφία.

«Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε….» ο υμνωδός θεάται τους Αποστόλους να συνάζονται γύρω από το ιερό λείψανο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ ο Κύριος στοργικά υποδέχεται την ψυχή της Μητέρας Του. Η Παναγία εισέρχεται στην αιωνιότητα ,όπου ιερουργείται το Μυστήριο της σιωπής. Εκείνη πάντα με τη σιωπή έδινε υπόσταση στα λόγια Της και με την αφάνεια στην ιερή παρουσία Της δίπλα στο Χριστό.

Η σκηνή τη Κοίμησης όπως αποδίδεται από τον αγιογράφο δεν παραπέμπει σε φθορά, σε θάνατο, αντίθετα αποτελεί προάγγελο της Ανάστασης, της αιώνιας ζωής.
Η Κυρία των αγγέλων και των ανθρώπων καλείται να υπηρετήσει το σχέδιο της σωτηρίας υποταγμένη απόλυτα στο σχέδιο και το θέλημα του Θεού.
Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με παράσταση την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.